Asfalt 4.0 - Digitalizacija v asfalterstvu

Prispeval: zas | 08-01-2021 14:30

Ljubljana, 21.12.2020 Asfalterska industrija je dandanes priča digitalni revoluciji. Uvajajo se nove tehnologije, med katere sodijo najnovejši dosežki na področju robotike, komunikacije stroj-stroj, senzorji, upravljanje baz z velikimi količinami podatkov (big data), umetna inteligenca in elektrifikacija. S pomočjo novih tehnologij, bo sektor napredoval na področju zagotavljanja boljših varnostnih in delovnih pogojev na gradbiščih, povečanja učinkovitosti proizvodnje ter zmanjšanja... Beri dalje

POROČILO: 24. izobraževanje operativnega asfalterskega kadra 2020

Prispeval: zas | 27-11-2020 16:04

24. izobraževanje in usposabljanje operativnega asfalterskega kadra 2020   V Združenju asfalterjev Slovenije ZAS smo tudi letos uspešno organizirali redno letno izobraževanje asfalterskega kadra. Običajni spomladanski termin je bil zaradi ukrepov vlade ob razglašeni epidemiji preložen na jesen. Organiziran je bil tako 16. in 23. oktobra 2020 in je potekal ob minimalni fizični prisotnosti udeležencev. Velika večina ga... Beri dalje

24. USPOSABLJANJE operativnega asfalterskega kadra - oktober 2020

Prispeval: zas | 18-09-2020 08:01

LJUBLJANA - petek, 16. in 23. oktober 2020 Usposabljanje je namenjeno: inženirjem, delovodjem, vodjem skupin, strojnikom, tehnologom, laboratorijskemu osebju, nadzornim inženirjem, skratka vsem, ki se srečujejo z asfaltersko dejavnostjo kot izvajalci, nadzorniki ali naročniki.          Organizator              Pokrovitelj Združenje asfalterjev Slovenije pod pokroviteljstvom Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo organizira 24. regijsko, ENODNEVNO usposabljanje operativnega asfalterskega kadra. Usposabljanje bo organizirano 16. oktobra 2020 v Tehnološkem... Beri dalje

VIDEO: Izzivi pri izvajanju gradbene pogodbe - Okrogla miza

Prispeval: zas | 11-07-2020 16:09

Ljubljana, 30. junij 2020. Udeleženci/govorci okrogle mize: • Boris Sapač, član uprave Pomgrada, • Edo Škufca, član uprave CGP, • Ljiljana Herga, v. d. direktorice RS za infrastrukturo • Janez Kušnik, direktor področja organizacije gradenj in obnov Dars, • Maja Koršič Potočnik, odvetnica, partnerica v Odvetniški družbi Potočnik in Prebil, • mag. Slovenko Henigman, predsednik Združenja asfalterjev Slovenije, • doc. dr. Peter Lipar, predstojnik Prometno tehniškega inštituta (PTI) na Fakulteti... Beri dalje

Arhiv novic