15. Kolokvij o asfaltih in bitumnih, november 2015: Največje mednarodno srečanje o gradnji in vzdrževanju cest v Sloveniji

OBJAVLJEN JE CELOTEN PROGRAM KOLOKVIJA>>

Četrtek in petek, 26. in 27. november 2015.

KAB
je največje mednarodno srečanje s področja cestne infrastrukture in asfalterstva v Sloveniji. V zadnjih letih se ga udeležuje okoli 200 udeležencev iz Slovenije in tujine. Strokovno srečanje poleg bitumnov celovito obravnava asfalt in asfaltersko tehnologijo ter nagovarja tematike s področja načrtovanja, gradnje in vzdrževanja cest. Jubilejni 15. Kolokvij bo obogaten s Podonavsko pred-konferenco, s katero želimo tematiko predstaviti tudi širšemu občinstvu podonavskega področja.

Kolokvij je namenjen gradbenim proizvajalcem in izvajalcem, projektantom, inženiringom, laboratorijem in inštitutom, nadzornikom, državni in občinski administraciji, naročnikom ter predstavnikom univerze in drugih izobraževalnih ustanov.

Na 15. KAB bo v 4 strokovnih sekcijah predstavljenih 20 strokovnih referatov. Referenti prihajajo iz 8-ih evropskih držav in ZDA. Predvidena je sekcija, namenjena vzdrževanju in financiranju cestne infrastrukture. Tej tematiki bo sledila posebna okrogla miza z direktorji gradbenih podjetij in naročniki.

Dan pred kolokvijem, v sredo, 25. novembra 2015 na Podonavski konferenci z naslovom Razvoj in vzdrževanje cestnih površin v Podonavski regiji, pričakujemo predstavnike Podonavske regije, območja med Bavarsko in Črnim morjem. Na Podonavski konferenci bo predstavljenih 15 strokovnih prispevkov, s katerimi želimo dobre prakse približati čim širšemu krogu uporabnikov. Referenti prihajajo iz 6-ih različnih držav tega področja in Evropske unije.

VEČ INFORMACIJ >>